fbpx

Тихото лидерство

лидер

 

От векове човечеството познава тихото лидерство, защото тези, които са го владеели са оставили незабравима и неизличима следа в световната и по – често в националната история. Ние ги помним и познаваме, но интересното, е че за времето много от тях не са били нито кои знае колко известни, нито припознати, но именно с малките си ежедневни действия, са изградили не просто името си, а много често и цяла идеология, която хората следват и до днес.

Тихото лидерство е онова, което не парадира, не се вижда, не се чува, не може да се пипне, но се чувства и веднъж почувствано, не се забравя, а напротив оставя голяма и дълбока следа в сърцето, на всеки докоснат от тихото лидерство. То е скритото лидерство, за което никой не говори, тайното лидерство над самия себе си, което на първо място овладявал всеки велик лидер оставил името си в Историята започвайки от Аристотел, Александър Велики, през Цезар, Наполеон до Мартин Лутър Кинг и Стив Джобс.

Умението да водиш, владееш и влияеш на себе си и собственото си аз, като ключ към тихото лидерство е знание и умение, което можем да надградим и доразвием.

Тихото Лидерство произхожда от място дълбоко вътре в нас и осветява, както собствения, така и пътя на всеки, когото докоснем, със светлина, която помага да се озари и най – тъмната нощ.

Светлина, която извира от ценностите, идеалите, добродетелите и моралният кодекс на собственото ни аз, това, което сме, когато никой не гледа.

Готови ли сте да вдъхновявате само с присъствието си? Ако да, то тогава значи сте готови да се запознаете и със следващите статии. 

~ Мартин Петров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *