fbpx

When times are good you should advertise, when times are bad you MUST advertise!

How-to-Communicate-With-Your-Attendees-During-a-Crisis-

 

Има няколко причини да рекламирате по време на криза:

  • „Нивото на шум“ в продуктовата категория на марката може да спадне, когато конкурентите намалят разходите си за реклама. Също така позволява на рекламодателите да препозиционират марка или да представят нов продукт.
  • Марките могат да проектират на потребителите имиджа на корпоративната стабилност по време на криза.
  • Цената на рекламата намалява по време на рецесии. По-ниските проценти създават „пазар на купувача“ за марки. 
  • Когато маркетолозите намалят разходите си за реклама, марката губи своя „дял на контакт“ с потребителите, с потенциал да загуби текущи – и евентуално бъдещи продажби. Увеличението на „дела на контакт“ обикновено води до увеличаване на „дял от пазара“. Увеличаване на пазарния дял води до увеличаване на печалбата.

Има редица примери за марки, които се възползват от поддържането на рекламните си бюджети по време на икономически спадове.

Нека да вземе за пример клиент от сектор Технологии: продажбите на Amazon нараснаха с 28% през 2009 г. по време на „голямата рецесия“. Технологичната компания продължи иновациите с нови продукти по време на икономическия спад, най-вече с нови продукти Kindle, които помогнаха за увеличаване на пазарния дял. Първо, на Коледа 2009 г., клиентите на Amazon купуваха повече електронни книги от печатни. В резултат на това в съзнанието на потребителите Amazon се превърна в иновативна компания, като въведе алтернатива за по-ниски разходи за потребителите.

Друга стратегия, използвана от маркетолозите, е промяна на рекламното съобщение и използване на краткосрочни стимули за цените, за да съответстват на икономическия климат с потребителите, които търсят добра сделка. Някои рекламодатели ще предлагат безлихвени заеми, купони или специални промоции за увеличаване на продажбите и пазарния си дял. Когато икономиката премине кризата, редовните цени могат да се върнат. За някои рекламодатели, които не стимулират намалянето на цените, удачно ще бъде да променят рекламното съобщение, че е скъпо, но си струва. Друга креативна стратегия е да се посочи стойността, която брандът предоставя.

Въпреки че естествената склонност на рекламодателите е да намалят рекламата по време на рецесия, тези марки, които поддържат рекламния си бюджет и / или променят съобщенията си, могат да получат дълготраен тласък на продажбите и съответно на пазарния дял.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *