fbpx

Какво е Бушидо?

samurai

samurai

 

Още от древността великите войни – ‘Буши’ или по известни днес, като ‘Самураи’ са едни от най – умелите владетели на себе си и собствената си сила. Историята помни самураите с тяхното умение да всяват респект, дори само с присъствието си. Често тяхната сянка е била достатъчна да стъписа в ужас враговете им и в същото време да окрили с вдъхновение и сила приятелите им. С тяхната скромност и всеотдайност, умение да бъдат в мир и хармония със себе си, да запазят спокойствие дори и в най – бурните моменти. Да бъдат съзнателни за всеки момент и всяка дума, за всяка среща и всяко приятелство, за всеки момент – изживявайки пълноценно непредвидимият си живот, те са оставили непреходен и незатихващ печат в световната история –

‘Бушидо – Пътя на Самурая’ 

Но как те са постигали това, каква е тайната им, от къде идва тяхната сила, приложима ли е тя в съвременното лидерство и ако да, то тогава как да я приложим в живота си за да овладеем собствената си мощ?

Това са умения, които заедно ще разкрием за себе си проследявайки ‘Пътя на Дао’, залагайки в основата на нашата ментална нагласа 3-те Мирогледа на , 5-те Състояния на духа и 7-те добродетеля на самурая, които произхождат от моралният кодекс наречен ‘Бушидо’.

Ще доразвием заедно тактическото и стратегическото си мислене и силният стремеж към съвършенство, примирявайки се с Егото си и извървявайки пътя на Истинското лидерство, действащо в услуга на другите.

Момента да разкриете пълният си потенциал по пътя на лидера е сега!

Всяко решение определя бъдещето ви, и благодарение на решенията, които сте правили в миналото сега се намирате там, където сте. 

Вече знаете, че сте изправени на кръстопът, на който трябва да изберете един от двата пътя, а именно трудният или лесния… Единият води към непознатото, към новите хоризонти, но и към тъмният и често непознат и неудобен път, другият е пътя, по които вече ходите – избора е във вашите ръце! 

 

‘За жертвата трудностите са нещо лошо. За лидера войн, трудните времена са съкровище, което крие в себе си безкрайни възможности за мощно израстване’

~ Мартин Петров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *