fbpx
Personal Branding

Какво е личен брандинг и какво е значението му за един успешен бизнес

За някои идеята за личен брандинг е нова и трудно изпълнима. Други пък не искат да бъдат “бранд”. Трети смятат, че брандингът не е за тях, защото той е само за известните личности. Дори ще срещнете мнението, че за да изградиш успешен бранд са нужни професионални познания и умения. Истината обаче е, че да управлявате и развивате своя персонален бранд не е нито сложно, нито трудно.

Какво всъщност представлява персоналният брандинг?

Личният бранд си самият ти и това как се представяш пред хората. Това е твоята уникална комбинация от знания, умения, опит и личност, която искаш да покажеш на света. Това е твоята история, която те разграничава от останалите.  Това е твоята възможност да покажеш твоя талант, дарба, страст.

Трябва обаче да признаем, че брандирането не е нещо, което правите набързо или в продължение на няколко седмици. Персоналният бранд се развива с постоянство и надграждане, а в дългосрочен план добре изградената брандингова стратегия ще ви донесе много ползи. Така че, ако искате да поемете по-голям контрол върху вашата професия или кариера, тогава се заемете сериозно с личната си маркетингова стратегия. Ето и някои предимства, заради които си заслужава инвестираното време:

Изгражда доверие

Твоят личен бранд показва ‘защо’ правиш това, което правиш –  с други думи какво те вдъхновява и мотивира. Персоналният бранд ясно и точно показва твоите идеи и стремежи, което пък от своя страна изгражда доверие. Хората се чувстват много по-спокойни, когато разпознават какво те кара да се движиш напред, а именно това ще те прави по-ценен за тези, които те търсят. Твоята лична марка и твоят опит изграждат доверието в теб, което ще ти отвори много врати.

Осигурява конкурентно предимство

Един добре изграден  силен персонален бранд осигурява добро конкурентно предимство, когато става въпрос за намиране на нова работа или спечелването  на нов клиент. Колкото повече разработваш своя бранд, толкова повече се издигаш над твоите конкуренти и толкова по-малко е нужно да работиш, за да увериш хората, че ти си решението на техния проблем.

100 % автентичност

Твоят личен бранд е изграден въз основа на твоите ценности, цели, умения, дарби, страсти. Той е твоят стремеж за смисъл и реализация. Той е това, в което вярваш и за което се бориш. Твоят личен бранд – това си ‘100% ти’. А когато ясно показваш на аудиторията силните ти страни и таланти, няма опасност да привлечеш работодатели или клиенти, които търсят друго. Така ти ще можеш да работиш и да се развиваш спрямо твоите приоритети.

‘Точният човек’ за твоята аудитория

Успешният личен бранд те превръща в най-доброто, не! – единственото решение за определена аудитория. И докато разработваш все повече своя персонален бранд, все повече хора ще разпознават твоето име преди да те познават. Твоят авторитет ще нараства и ти ще ставаш все по-разпознаваем сред другите.

Разкрива огромни възможности

Тъй като твоят персонален бранд е абсолютно автентичен, то той ще привлича хора със сходни разбирания, търсения, ценности и цели. Работодатели и/или клиенти ще те търсят не само защото правиш нещо, а защото споделят твоите концепции и убеждения. По този начин твоят личен бранд открехва врата и за други предприемачески занимания и услуги.

В заключение нашето послание към вас е да отделите време за разработване на вашия личен бранд и да изградите стратегия, така че хората да разберат за вас. И вместо да преследвате мечтаната работа, погленете смело напред и сами я привлечете!

А ако не сте сигурни от къде да започнете и имате нужда от експертно познание от опитен консултант по кариерно развитие и личен брандинг, ние от Примерно можем да ви помогнем.

За повече информация, моля да се свържете с нас на e-mail: office@primerno.bg или на телефон +359888515552.

Повече за нас можете да прочетете на www.primerno.bg, на страницата ни в LinkedIn https://www.linkedin.com/company/primerno-bg или на нашата FB страница https://www.facebook.com/primerno.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *