fbpx

Как трябва да реагирам на хейтърите?

Търсейки поле за изява, хейтърът се чувства най-сигурно, когато се закача с „професионалистите“. Обикновено той е анонимен и ако му се обърне внимание, избухва в неистово бързописане, с една единствена цел: да изнерви обстановката и да докаже своята правота, за сметка на всичко прочетено или коментирано преди него.

Най-добрата реакция на провокациите или на провокативните хора като цяло е никаква реакция.

Колкото и да сте добри, колкото и успешни да сте, винаги ще има някой, който ще ви съди по един или друг начин, ще има хора, които носят това свое негативно мислене и проектират вътрешната си несигурност и смут върху вас.  Също така, те ще се опитат да ви принизят до тяхното ниво и точно тук е най-важният момент: колко добре сте подготвени психически да се изправите срещу тези хора, колко сте психически стабилни и колко контрол имате върху себе си като цяло.

Когато хората ви провокират, те го правят, за да видят вашите реакции. В момента, в който реагирате, вие падате до тяхното ниво и те ви отвеждат навсякъде, където искат да бъдете – по-ниско от тях.  Когато се съгласите да играете тяхната игра, с техните правила, на техен терен, вие не можете да спечелите. Единственият начин, по който ще ги накарате да изглеждат глупави, е когато започнете да използвате ума си и просто ги игнорирате.  Няма нищо по-тежко за хейтърите, от това да бъдат пренебрегнати.

Ако вие и вашият бизнес имате хейтъри, това е хубаво нещо и наистина е положителен знак. Защо? Защото по един или друг начин показва, че сте успешни, че стоите където искате да бъдете и че сте се застъпили за себе си и собствения си живот и сте се борили за това, в което сте вярвали, че е правилно. Това означава, че живеете собствения си живот и се борите за собствените си мечти.

Когато хората ме провокират или мразят, те ме карат да печеля толкова много неща, че дори не го осъзнават. Карат ме да израствам, осигуряват ми контрол над емоциите и като цяло ме научават да контролирам всичко. Получава се така, че те си губят времето, докато аз печеля много повече от техния хейт, те не печелят нищо, докато аз печеля всичко в замяна, научавам се да овладявам собствения си ум отново и отново и всеки ден израствам от тези преживявания.

Тези преживявания ме изтласкват ежедневно от зоната ми на комфорт и запазват контрол над ума и мислите ми.  Наистина е лесно да реагирате на провокативните хейтъри, най-трудно е да успеете да ги игнорирате.

Тези негативни хора и преживявания ми печелят онова, което милиони не могат, те карат съзнанието ми да израства непрекъснато. И колкото и странно да звучи, цяло щастие е, че тези хора съществуват, защото без тях никога не бихме могли да израстнем или да научим неща, ако светът беше просто слънце и дъги, където всяко човешко същество беше добро.

Не можете да оцените Светлината в края на тунела, ако не знаете какво е усещането да сте в тъмнина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *