fbpx

5 начина да инвестирате в кариерата си

Може да изглежда нелогично да харчете пари за работата си, когато по принцип работата ви е тази, която трябва да ви носи пари, но реалността е, че понякога си струва да похарчите малко повече пари, за да инвестирате в кариера. Всички пари, които сте вложили в подобряване на професионалните си умения, ще се връщат при вас, когато шефът ви (както настоящ, така и бъдещ) вижда всички усилия, които полагате.

Ето някои от най-добрите начини да инвестирате разумно в кариерата си:

Професионални курсове

Разбира се, има много начини да усъвършенствате уменията си по време на работа, но това може да отнеме време, особено ако се учите сами. Ако вместо това решите да запишете курс, може да успеете да развиете тези същите умения от професионалист – за по-кратък период от време. Като допълнителен бонус, винаги има шанс вашият настоящ работодател да е готов да плати за това обучение.

Професионален стайлинг

Дори ако работите дистанционно или на свободна практика, облеклото е голяма част от успеха. Може да се изненадате как обличането на един костюм ви кара да се чувствате по-професионално, вместо да работите по пижама от леглото си. Не е нужно да харчите много, за да усетите ефекта. Достатъчни са няколко бели ризи, няколко поли и/или няколко чифта панталони и сте готови.

Подредба на вашия домашен офис

Особено, ако работите дистанционно, но дори само понякога да ви се налага да работите от вкъщи, много ще ви помогне да реорганизирате офиса си из основи . Един добър компютър (ако приемем, че вашата компания не ви е предоставила такъв), принтер и скенер, са задължителни, но също така някои допълнителни „екстри“ като ергономичен стол, няколко растения и добро осветление също ще ви осигурят нужния работен комфорт.

Преглед на професионалното портфолио

В наши дни това е нещо повече от вашето CV – името ви вероятно е в онлайн пространството по повече от един начина – от Facebook и Twitter, стигайки и до вашия професионален уебсайт. Тъй като първите впечатления са най-важни, във ваша полза ще е, да се консултирате с експерт по социалните медии, който да ви помогне, като прегледате заедно съществуващите си профили, за да откриете всички неща, които бихте искали да промените. Ако сте в сфера на дейност, където брандингът е важен, тези хора могат да ви помогнат целите ви да бъдат изключително ясни и представени професионално във всичките ви канали. 

Курсове за лидерство

Освен курсове, които могат да ви помогнат да подобрите вашите специфични професионални умения, можете също да помислите за записване на курс, който развива лидерски умения. Достатъчно е, че във всякакъв вид кариера лидерските умения са задължителни и работодателят, който вижда, че сте поели инициативата да подобрите собствените си, със сигурност ще бъде впечатлен.

Отделянето на време за професионална реализация не е загуба на време, особено ако си поставите времеви цели, но инвестирането във вашата работа по стратегически начини може да бъде едно от най-умните неща, които трябва да направите, за да напреднете в кариера.

Ние от Примерно с удоволствие ще помогнем, не се колебайте да се свържете с нас!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *