fbpx

Подобрете пеенето си с прости техники за дишане

Честито! Мислиш да станеш певец и да направиш кариера, или пеенето за теб е просто хоби! Значи си на правилното место! Музиката е друга форма на комуникация или език, а нейните стилове се различават значително из целия свят. Музиката позволява на човек да изразява своите най-съкровени чувства, подобно на писател, който пише есе или книга по тема, която чувства твърде лично.

Музиката не само дава щастие на хората, тя е начин на живот и светоусещане. Музиката е толкова мощен инструмент, че може да накара хората да плачат – за спомен за тъга или радост – да ги събере или да им даде внезапно щастие. Желанието за изпълнение е споделена мечта на много хора по света и музиката се ползва от милиони хора.

Стотици хиляди хора искат да пеят, но чувстват, че не могат. И все пак, има и други хора, които имат добър глас и само трябва да го подобрят. Има стъпки, които трябва да предприемете, за да подобрите пеенето си, независимо дали сте начинаещ или запален певец. Няколко уроци по пеене, с които да започнете, биха били най-полезни. Повечето уроци по пеене са приятни и ще помогнат за подобряване на хармоничния тон.

Има много различни възможности за уроци по пеене и след като сте определили, че бихте искали да продължите да пеете или да развиете своя певчески потенциал, ще трябва да направите няколко избора. Винаги има избор на гласов треньор или учител. Друго място, където бихте могли да се възползвате от практиката е любителска театрална трупа или местен хор, всеки от които ще бъде от полза за вашия глас. 

Ако обмисляте да посетите учител по пеене, който най-добре отговаря на вашите нужди, тогава има няколко неща, които трябва да се вземат предвид. Има ли учители по пеене близо до вас и ще бъде ли предизвикателство да ги намерите? Ще се впише ли в бюджета ви? Бихте ли могли да споделите вашите уроци с друг ученик / приятел и да разделите разходите за уроците с този човек – дали учителят ще е съгласен с тази идея? Изучаването на правилна поза, важността на гласовия тон и дишането са всичко, което личният треньор по пеене би бил най-добре подготвен да ви научи. Различни жанрове на музиката помагат при определянето на това, което работи най-добре за вашия вокален диапазон и към което професионален треньор ще може да ви насочи.

Въпреки това, някои хора не могат да си позволят личен / професионален урок или просто не могат да намерят професионалист в своята област и затова урокът по стил „направи си сам“ ще работи най-добре за тях. Да се ​​научиш да пееш сам може да има определени предимства и да бъде много полезно. Вие решавате кога да пеете, според вашия график и в свободното си време; и все още можете да вземете уроците с приятел в уюта на вашия дом. Най-доброто за вас е това, което е необходимо за обучението на гласа.

Можете да се научите да пеете по много начини, като просто обръщате внимание на това как пее любимата ви певица или певец, има онлайн класове, които можете да гледате и слушате. Скъпите уроци не винаги ви превръщат в известен певец, но не и всеки известен певец започва с уроци. Може да имате предвид това. Някои са просто родени с талант. Но ако искате да научите как да пеете, ето няколко неща, които можете да имате предвид.

Опитайте се да мислите за някой, когото познавате, който умее да пее много добре. Сега попитайте този човек дали можете да пеете заедно с него. Имайте предвид, когато пеете, че винаги е най-добре да се изправите, тъй като позволява навлизането на повече въздух в белите дробове.

Слънчевата светлина, прокрадваща се през прозорците е добра за повечето неща, включително и за пеенето. За да затоплите гласовите си струни, можете да опитате да пеете гамата, всички знаем до, ре, ми…. След като гласовите ви струни се отпуснат, можете да започнете да пеете песен, която вече знаете добре и която ви е лесна. Предполагам, че и вие като мен обичате някои песни, но знаете, че не трябва да ги пеете, става много зле положението. Няма смисъл да се мъчите. Аз пея онези, които знам, че мога да изпея, и след като се почувствам наистина комфортно, добавям някакъв “по-труден елемент” към песента и наистина се опитвам да си контролирам гласа.

Ако не сте сигурни как да контролирате гласа си, представете си, че пеете на хората в задната част на зала и искате те да ви чуят. За да направиш това, не трябва да крещиш. Не това се цели в случая, иначе щяхме да сме на стадиона. За да направите гласа си по-силен, трябва да се научите да използвате мускулите на корема. Когато пеете, стегнете мускулите на корема и ще видите как това прави гласа ви по-силен. Може да отнеме време и ще ви трябва малко практика, но щом веднъж го усвоите, ще бъдете изненадани от разликата.

Като цяло това стягане на коремните мускули е необходимо в последните няколко думи от изречението, така че да не се отреже то и да се чуе слабо заради недостиг на въздух. Тези коремни мускули са животоспасяващи при последните няколко издишвания, за да можете да завършите изречението.

 

Бъдете сигурни, че да се учите сами да пеете и да подобрите вашите гласови заложби е съвсем възможно и след това остава само да практикувате. Не спирайте да опитвате и се наслаждавайте на всеки напредък!

 

1 comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *