fbpx
подготовка

Основни елементи, които трябва да имате предвид, при подготовката на вашата презентация

Подготовката преди презентация е от съществено значение и може да ви помогне да поддържате представянето си фокусирано, добре структурирано и интересно. 

По-долу сме посочили 6-те ключови елемента, за да направите Вашата презентация  ясна за аудиторията и фокусирана:

  1. Целта: Причината за вашата презентация и резултатите, очаквани от вашата аудитория, са много важни. 
  2. Темата: С други думи – за какво ще говорите. Субектът идва от целта, но не е непременно едно и също нещо. 
  3. Аудиторията: Трябва да знаете размера на аудиторията си, възрастовия им диапазон, пола и също така дали те знаят нещо по темата, за която ще говорите, или е нещо напълно ново за тях. Това наистина влияе върху начина, по който трябва да бъде представена вашата тема. 
  4. Мястото: Трябва предварително да знаете мястото, където ще се проведе вашата презентация. Размерът на стаята, разположението на местата и оборудването са три жизненоважни елемента, които могат да повлияят на вашата презентация.

Повече за залите, вижте тук: https://primerno.bg/наем-на-зала/

  1. Времето на деня: Ако можете да изберете времевия интервал за вашата презентация, заложете на сутрешния блок. Хората са по-бдителни, отколкото в по-късните часове на деня. 
  2. Продължителността на разговора: Дръжте презентацията си кратка и директна, за да избегнете загубата на концентрацията на аудиторията си. Ако други говорители ще се представят след вас, уверете се, че не говорите прекалено много и оставете разпределеното им време. 

Подготовката предварително може наистина да подобри вашите презентационни умения, изграждайки увереността ви с времето. Винаги помнете, че дори и най-добрите водещи в света отделят време, за да подготвят предварително  това, което имат да кажат!

Запишете се на нашия изцяло практически насочен тренинг за презентационни умения.

Повече информация можете да прочетете на: https://primerno.bg/тренинг-презентационни-умения/

Свържете се с нас на +359888515552 или ни пишете на office@primeno.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *