fbpx

„Облечи“ сделката: 7 начина как да се обличаш за по-добро впечатление

Служителите на ръководни длъжности прекарват безброй часове да се самоусъвършенстват, в работа на компютър, писане на документи, посещаване на семинари и обучения – всичко това, за да останат конкурентоспособни и да напредват в своята сфера, но повечето от тях пренебрегват своят външен вид, който обаче е част от това цяло.

Никога не подценявайте силата на собствения си образ. Когато се обличате по начин, който позволява на хората да знаят, че имате чувство за сигурност и увереност, и да се представите по професионален начин, това прави впечатление. Когато се обличате небрежно, изпращате посланието, че вашият комфорт и начинът, по който обичате да се обличате, са по-важни от вашите клиенти, инвеститори, партньори и служители.

Разбира се, вашият вътрешен комфорт е от значение, но за съжаление това не е начинът, по който бизнесът работи. Всеки човек прави преценки за хората, с които  влиза в контакт всеки ден. Вашият външен вид допринася за мнението на другите за вас.

Ето седем съвета как да проектирате по-професионален имидж на работното място.

  1. Предотвратете появата на гънки по дрехите и липсващи копчета. Редовно проверявайте дрехите си и ги окачете или сгънете веднага след носенето. Ако забележите липсващо копче, зашийте го.
  2. Дръжте дрехите и обувките си свежи и в добро състояние. Имайте под ръка винаги добър шивач и обущар. Това са онези малки подробности, които ще ви отличат от вашите конкуренти.
  3. Обърнете внимание на ноктите си. Всеки гледа ръцете. Дръжте ноктите си чисти и подрязани. Ноктите ви са индикатор, че вероятно ще обърнете внимание и на детайлите по време на работа.
  4. Не се скъпете за хубави обувки. Имате само един чифт крака, така че купувайте най-добрите обувки, които можете да си позволите. Дръжте обувките си лъснати. Ако подметките и токовете се износят, поправете ги. Мъже, купете си дървени обтегачи за обувки, за предпочитане от кедрово дърво. Те ще запазят формата на обувките ви и ще помогнат за контролиране на миризмата и абсорбирането на влага.
  5. Обърнете внимание на аксесоарите. Инвестирайте във висококачествени и полезни аксесоари. Носете хубава писалка, куфарче, портфейл и покрит с кожа бележник или таблет.
  6. Дръжте сако под ръка. Когато облечете сако, вашата визия веднага придобива по-професионален вид. Съхранявайте сакото някъде в офиса си или в колата си, в случай че сте извикани да присъствате на важна презентация или неочаквана среща с клиент.
  7. Облечете се така, че вашият клиент да се чувства комфортно, а не вие. Забравете за дрехите, които са прекалено стегнати, прекалено къси, прекалено меки или твърде разголени. Ако не сте сигурни дали трябва да носите нещо или не, по-добре не рискувайте. Ако не ви стои добре, изхвърлете го или го дарете. Винаги се обличайте една идея по-добре от вашия клиент.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *