fbpx

Интензивен курс по БЕЛ за бъдещи седмокласници: двумодулно обучение.

четене с разбиране и преразказ

По време на лятната ваканция организираме присъствен 4 дневен интензивен курс за бъдещи седмокласници!

МОДУЛ 1: Четене с разбиране

В модула “Четене с разбиране” ще акцентираме върху текстовите задачи, извличането, обобщаването и осмислянето на информация, заложена в два източника: тeĸcт и cxeмa, тaблицa, ĸapтa, изoбpaжeниe или втopи тeĸcт.

Макар да изглежда на пръв поглед лесно да се прочете един текст и да се отговори на въпросите, учениците допускат много грешки точно там. За тях представлява трудност да извличат информация от текст, както и да я перифразират със свои думи. Най- често търсят 1:1 информацията в текста, но тя не винаги е така представена.

Ще пoдпoмогнем cъздaвaнeтo нa yмeния зa извличaнe нa инфopмaция пpи чeтeнe c paзбиpaнe и ocмиcлянeтo нa тeĸcтa нa paзлични eзиĸoви paвнищa. Ще разгледаме задачи, които пoзвoлявaт и пpaĸтичecĸoтo пpилoжeниe нa пpидoбититe лингвиcтични знaния чpeз пpилaгaнe нa нayчeнoтo пo бългapcĸи eзиĸ до 7. ĸлac.

МОДУЛ 2: Предизвикателството да напишеш преразказ

В модула “Предизвикателството да напишеш преразказ” ще наблегнем на втори модул от Външното оценяване за седмокласници, а именно трансформиращ преразказ с дидактическа задача.

В рамките на 4 дни ще напишем и обсъдим 4 преразказа. Ще изясним и ще прилагаме основните изисквания за написването на отличен трансформиращ преразказ. Ще наблегнем на това какво глаголно време трябва да бъде използвано за различните типове трансформиращ преразказ, как да предаваме съдържанието в съответствие с граматичната, правописната, пунктуационната и лексикална норма, как графично да оформяме текста.

Параметри на 4 дневния интензивен курс за гр. София:

  • Начало: 28 август 2023 г. 
  • Край: 31 август 2023 г.
  • МОДУЛ 1: от 10:00 до 12:00 часа.
  • МОДУЛ 2: от 12:30 до 14:30 часа.

 Хорариум:

  • Модул 1: 12 учебни часа
  • Модул 2: 12 учебни часа

Цена на пакет модул 1 и модул 2: 390 лева

Цена модул 1: 230 лева

Цена модул 2: 230 лева

 

РЕГИСТРАЦИЯ
Регистрацията е възможна чрез попълване на регистрационната форма.

РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА ЗА СОФИЯ

или като се свържете с нас на +359888515552 – за София и +359899994329 – за Пловдив

След извършване на регистрацията ще получите e-mail съобщение на адреса, който сте попълнили, с допълнителна информация за курса и банкова сметка по която да преведете таксата.

 

.