fbpx

Защо е важен пасивният доход!

the-importance-of-passive-income

 

Времето е ценно. То е свещено! Само 24 часа в денонощието. Това е всичко, което имаме. Нито един човек на тази земя няма повече от това. Без значение от възрастта, професията, религията, цвят на кожата или къде живее. Никой! Времето е това, което никога не може да се  претвори или преживее отново. Именно затова пасивният приход е толкова важен – защото времето е по-ценно от парите.

За разлика от парите, които могат да бъдат спечелени, спестени, похарчени, инвестирани, пропилени или загубени, ние не можем да си откраднем няколко минути повече. Живеем във свят, където повече от нас трябва да работят за своята прехрана, посвещавайки голяма част от своето време на това.

Пасивният доход е една изключителна възможност, чрез която богатите стават по-богати. Това е  способността да печелиш пари от времето, което имаш в един ден. Със сигурност сте чували думите “да печелиш пари, докато спиш”. С пасивния доход човек наистина печели пари, докато спи. Освен това печели пари и докато е буден. То просто се случва.

Създаването на пасивен поток от приходи обаче, далеч не е автоматично. Необходими са усилия и време в началото, но въпреки това, такива платформи са едни от най-доходоносните и печеливши инвестиции, които заслужават вашето внимание.

И докато пасивният доход не може да бъде отговор на всички ваши настоящи проблеми, то той е път към успеха и със сигурност здрава основа за богатство и щастие.

Какво представлява пасивния доход?

Пасивният доход е доход, който се генерира автоматично и изисква не много усилия от ваша страна, докато активният доход е този, който получавате само тогава, когато работите. Независимо дали работите почасово или целодневно, количеството пари, които печелите е пряко свързано с вашето време.

По-голямата част от съвременния свят живее в съответствие с кредото на активния доход.  Хората печелят пари само въз основа на времето, което работят. По-заможните обаче знаят, че трябва да мислят в една по-различна посока. А именно как да инвестират по-малко време в печеленето на пари. Техният пасивен доход се генерира от различни  източници като наеми на недвижими имоти, франчайзи, реклами на уебсайтове и други. И въпреки първоначалната инвестиция, време и усилия, които сте отделили, пасивният доход продължава да пълни вашия джоб дълго след като същинската работа е приключила.

Така че, когато се свежда до пасивен доход, има десетки причини, поради които той е важен в живота ви. Това не означава, че трябва да напуснете работата си с активни доходи. Разбира се, ако можете да си позволите да направите това и да се насочите към генериране на пасивни доходи, тогава ще се справите много по-добре по пътя.

Причини защо пасивния доход е важен!

  • Пасивният доход ви дава свободата на времето

Преди всичко  времето е безценно за нас. То е далеч по-ценно от парите. И докато парите могат да се харчат и печелят, то времето може да се изразходва само веднъж. Никога не можем да преживеем даден момент отново. Ето защо пасивният доход е толкова важен –  защото ви дава свободата на времето. Това, разбира се, не означава, че имате пълна свобода от всички житейски задължения, но ви предоставя възможността да бъдете по-гъвкави относно вашите финанси. С всеки нов пасивен поток от приходи, вашите доходи далеч надминават разходите ви като в крайна сметка постигате истинска финансова свобода.

  • Намалява страха от бъдещето

Няма нищо по-лошо от това да не можеш да си платиш месечните си сметки. Това предизвикава страх и безнадеждно отчаяние за бъдещето. Сценариите ‘какво ще стане, ако’ започват да ангажират вашето съзнание все повече. А когато живеем в страх от бъдещето, е трудно да се наслаждаме на това, което имаме тук и сега.

Пасивният доход ще ви помогне да се избавите от всички тези тревоги. Финансовото спокойствие, което той ще ви донесе спомага и за вашето психическо и емоционално здраве. Чувствате се по-добре, имате повече енергия и сте по-мотивирани да постигнете повече. 

  • Позволява ви да правите това, което ви харесва, а не това, което плаща сметките

Прави това, което обичаш! Често обаче отлагаме за по-късно. Независимо дали става въпрос за изкуство, музика или пътуване, ние можем да се отдадем на интересите си с помощта на пасивния доход. Той ви позволява да излезете от тази непрекъсната надпревара, като ви издига над всички неща, които притесняват ‘нормалните хора’.

Още повече! Пасивният доход може да ви помогне да генерирате активни доходи, като следвате сърцето си. Когато пасивните приходи задоволяват месечните ви нужди, то вие можете да осъществите проект, който истински ви интригува. Може би искате да помагате в приют за бездомни, който не може да ви плати? Или пък да преподавате уроци по пиано на сина на вашия съсед и те не могат да ви платят много? Каквото и да е, можете да го направите, защото няма да се притеснявате от заплатата. Няма значение каква е вашата страст, можете да я осъществите, защото вие сте шефът.

  • Дава ви възможност да живеете и работите навсякъде

Не знам за вас, но аз имам дълбока страст към пътуванията! Ако трябваше да степенувам нещата, които обичам най-много като забавление, то би било сред най-челните претенденти. Но проблемът с пътуването при повечето хора е, че то е временно. Моментно състояние на блаженство, което изглежда идва и преминава твърде бързо. Но не става въпрос само за седмица или две отпуска, става въпрос за пътуване по света с възможността да работиш (или не) от всяко място.

Разбира се, трудно е да се концентрираш върху генерирането на пасивен доход, когато си загрижен за всеки един ден. Но просто трябва да си поставите цел, да се съсредоточите и да се придвижите към тази цел с постоянство.  Ще ви отнеме време, но в крайна сметка ще стигнете до там. Всичко зависи от това колко много го искате и колко е важно за вас!

  • Осигурява ви финансова стабилност и растеж

Когато доходите ви са автоматични и не е нужно да се притеснявате да посрещнете разходите си в края на месеца, то вие можете да мислите за нови начинания и по-нататъчно укрепване и увеличаване на вашата финансова стабилност. И въпреки, че проблемите могат и ще възникват в живота ви, вие ще бъдете финансово и личностно по-добре подготвени да се справите с тях.

Независимо как гледате на пасивния доход, важността му е от първостепенно значение. Много хора го пренебрегват, защото или не го разбират, или не смятат, че да имаш пасивен доход, който надвишава разходите ти, е постижима цел. Но, в каквото вярва умът, умът може да постигне! Това важи както за пасивния доход, така и за всичко останало в живота. Повярвайте го с цялото си сърце и ще го постигнете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *